blogs
21 juli, 2022

Comfortabel de zomer door? Kies voor de juiste zonwering!

Comfortabel de zomer door? Kies voor de juiste zonwering!


Yes, de zomer staat voor de deur! We kunnen weer buiten eten en tot ‘s avonds laat in de tuin of op het balkon zitten. Staat de zon de hele dag op jouw huis te branden? Dan is het een uitdaging om te voorkomen dat de hitte lang in huis blijft hangen. Een van de opties is natuurlijk om een airco te installeren, maar wist je dat je jouw huis ook koel kan houden met simpele en blijvende oplossingen? In deze blog lees je tips om je huis koel te houden. En dat zónder airco!

De juiste zonwering

Grote kans dat jij in de zomer doorwerkt vanuit je nieuwe thuiskantoor. Dan is een huis waarin het niet bloedheet wordt extra fijn. De eerste stap naar een koeler huis is de juiste binnenzonwering. Hiermee kun je binnenvallend daglicht en zonwarmte goed regelen en tegenhouden. Daarnaast zijn er ook materialen en type zonwering die extra goed isoleren, zoals duette shades. Hoe dichter je de raamdecoratie tegen het glas plaatst, hoe beter het de warmte weert. Wil je deze dus optimaal tegenhouden, denk dan aan jaloezieën, rolgordijnen, duettes of plissé shades. Voor goede warmte wering is zeker niet altijd een verduisterend product nodig. Kies in de zomer bijvoorbeeld voor lichte of houten jaloezieën. Hiermee behoud je zicht naar buiten en wordt direct (infrarood) licht geweerd.

bha-2022-Q1-Thuiswerken_00006.jpg

Met de juiste raamkleding bepaal je ook nog eens voor een groot deel de look and feel in huis. Of het nu in de woonkamer, de slaapkamer of de keuken is. De juiste zonwering voor jouw huis hangt af van de ruimte waar de raamdecoratie komt te hangen en het type raam dat je wilt bekleden. Is het een standaard raam of bijvoorbeeld een draai-kiepraam? Voor elke ruimte en soort raam in jouw huis is er van het merk NL Label een geschikte raamdecoratie te vinden.

NL-Label-2020-kw3-Rond en roze 2kopie3.jpg

Buiten hartje zomer, binnen lekker koel!

Met duette shades zorg je ervoor dat je huis lekker koel blijft in de zomer en warm in de winter. Dit komt door de unieke honingraatstructuur, waardoor de kamertemperatuur wordt gereguleerd. Heb je een serre in huis? Dan kan het daar in de zomer erg heet worden! Maar met de duette shades kan je letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Deze constructie is toepasbaar op veel soorten raamsituaties, waaronder het kozijn van draai-kiepramen, serredaken en glazen deuren in bijvoorbeeld een uitbouw. Fijn voor in de woonkamer, praktisch in de keuken, functioneel op de zolderruimte en chique in de slaapkamer.

bha-2022-Q1-Thuiswerken_00020.jpg

Ontdek de voordelen van plissé shades

Plissé shades vormen een perfecte aanvulling voor iedere kamer en stijl. Van klassiek tot landelijk en modern. Sommige ramen hebben een lastige vorm voor raambekleding, maar door de veelzijdigheid van de NL Label plissé shades heb je de vrijheid om het raam naar eigen wensen te bekleden De zonwering is verkrijgbaar in verschillende vormen en formaten. En door de veelzijdige en flexibele top-down-bottom-up functie kun je de lichtinval perfect in elke ruimte van jouw huis regelen. Open het gordijn vanaf de onder- of bovenkant voor het gewenste daglicht. Tip: plissé shades zijn erg geschikt voor een serre, omdat ze zonnewarmte en fel licht reflecteren en daarnaast zorgen voor extra isolatie.

bha-2022-Q1-Gemak_00002.jpg

Rolgordijnen

Of het nu net is gaan schemeren of er juist iets te fel licht naar binnen schijnt, het is fijn om zelf de mate te bepalen waarin je de zonwering open of dicht houdt. Rolgordijnen zijn minimalistisch, stijlvol en makkelijk in gebruik. Hierdoor komen ze goed tot recht in een rustig en licht interieur. Of je nu kiest voor een verduisterende rolgordijn of juist een transparante stof die het licht mooi filtert, rolgordijnen zijn vanwege de grote variatie in stoffen, kleuren en dessins in elke ruimte in huis toe te passen. Tip: wanneer je kiest voor rolgordijnen met een gemetalliseerde achterkant bespaar je ook nog eens op het energieverbruik. Er gaat namelijk heel wat warmte verloren via het raam. Door isolerende rolgordijnen op te hangen dring je dat terug. En in de zomer houdt dit materiaal de warmte juist tegen. Een win-win situatie!

bha-2021-Q1-Slaapkamer 1 35-web.jpg

Jaloezieën

Jaloezieën zijn de klassieker op het gebied van raamdecoratie en bieden uitstekende lichtregulatie, zonwering en privacy. De horizontale jaloezieën uit de NL Label collectie bestaat uit een ruim assortiment basis- en trendkleuren, rijke texturen en exclusieve dessins. Hiermee kun je elke ruimte een eigen stijl geven! Voeg naar smaak een bijzondere ladderband of  top-down/bottom-up  bediening aan je horizontale jaloezieën toe.

bha-2022-Q1-Duurzaam_00030.jpg

Aandacht voor mooi wonen

Last but not least: of er nu wordt gekozen voor houten jaloezieën of kleurige duette shades, de sfeer in de ruimte wordt met raambekleding bepaalt of benadrukt. Je geeft als het ware een nieuw gezicht aan je woonkamer. Heb je een landelijk interieur? Dan is het prachtig om te kiezen voor zonwering van natuurlijke materialen zoals hout en stof. Of heb je een simplistisch modern interieur? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor stijlvol wit of zachte pastelkleuren. Wel eens gedacht aan de combinatie van zonwering en gordijnen? De zonwering houdt de warmte en het zonlicht tegen en zorgen daarnaast dat de gordijnen minder snel verkleuren. In de avond sluit je de gordijnen voor meer privacy. Het is dus niet alleen erg praktisch, maar ook helemaal van nu!

Ben je benieuwd naar de uitgebreide collectie zonwering? Kom langs voor een persoonlijk advies en laat je inspireren!