Energiebesparing tips voor je huis

Kom langs bij Vocking Interieur voor deskundig advies!

Energiebesparing is urgenter dan ooit. Wist je dat je ook energie kan besparen met jouw interieurkeuzes? Met de juiste raamdecoratie en vloeren kan jouw verwarming een stuk lager, waardoor je veel kan besparen. Hoeveel is onder meer afhankelijk van h...
Lees meer
Energiebesparende raamdecoratie

Energiebesparende raamdecoratie

In de wintermaanden komt er heel wat kou via je ramen naar binnen, en ontsnapt er op dezelfde manier warmte naar buiten. Dat kan oplopen tot wel 50 procent. Zonde, toch? Een slimme manier om de warmte in huis te houden: de juiste raambekleding!

De ene raambekleding isoleert beter dan de andere. De besparing hangt af van het soort glas en het product. Zo bespaar je op jaarbasis € 50,- voor een appartement met dubbelglas en (rol)gordijnen en tot wel € 1.000,-* per jaar voor een vrijstaand huis met enkelglas en Duettes met inwendige aluminium coating. Dat is een besparing van 6% op verwarmingskosten en scheelt 270 m3 gas per jaar.

*Bron: Milieucentraal, prijspeil sept. 2022.

Isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen

De stof van de gordijnen speelt een belangrijke rol bij isolatie. Hoe dikker de stof, hoe beter hij isoleert. Dikke gevoerde gordijnen houden immers meer lucht tegen dan inbetweens – maar dat niet alleen. Het is met name de lucht tussen het gordijn en het raam dat zorgt voor een isolerende werking. Doe de gordijnen daarom dicht zodra het avond – en dus kouder – wordt. Ook wordt stof warmer dan glas, waardoor het in huis behaaglijker aanvoelt.

Bespaar energie met Duette Shades

Bespaar energie met Duette Shades

Een product dat extra aandacht verdient is het dubbele plisségordijn: duette shades. Deze hebben een bijzondere honingraatstructuur, waardoor er een stilstaande luchtlaag ontstaat die isolerend werkt. De feiten op een rij. Met duette shades behaal je*:

•          Tot 46% minder warmteverlies (bij ramen met dubbele beglazing)

•          Tot 51% minder energieverbruik voor verwarming

•          Tot 78% minder warmteopname in de zomer

•          Tot 99% blokkade van uv-stralen

*Bron: Luxaflex®

Warmtegeleidend PVC
Warmtegeleidend PVC

Ga je voor energiebesparende vloerverwarming? Kies dan een vloer die warmte goed doorlaat. Denk aan een PVC vloer die op de ondervloer gelijmd wordt. Doordat de vloeren relatief dun zijn, is de warmteweerstand lager dan bij veel andere vloeren. De thermische weerstand bedraagt ongeveer 0,02 m k/w. PVC geleidt warmte dus optimaal waardoor de vloer een constante en aangename temperatuur afgeeft. De thermostaat kan een graad lager!

Tapijt voor extra warmte
Tapijt voor extra warmte

Tapijt voelt heerlijk zacht aan je voeten en isoleert de warmte in de kamer. Hoe hoogpoliger het tapijt, hoe beter het warme lucht vasthoudt. De oppervlaktetemperatuur van tapijt is daarmee hoger dan die van harde vloeren, omdat de warmteafvoer lager is.

De  perceptie van warmte en comfort blijkt uit onderzoek vaak belangrijker dan de temperatuur zelf. Tapijt creëert een warm en gezellig gevoel, zodat de werkelijke temperatuur in een kamer met tapijt tot twee graden lager kan zijn, en het toch warm aanvoelt. En met de verwarming één of twee graden lager bespaar je al snel zo’n € 650,- per jaar*.

* Bron: Milieucentraal, gemiddelde woning prijspeil sept. 2022

5e meter Kobe gordijnen kado

Speel met het licht zoals jij dat wil. Met transparante inbetweens of open geweven gordijnen laat je het licht op subtiele manier binnen. Zo is het op deze plek goed vertoeven tijdens zonnige dagen, ook als het buiten nog fris is.

Gratis top down/bottom up bediening bij Luxaflex® Duette® en Plissé Shades

De juiste lichtinval en privacy? Ga voor de handige Top down/bottom-up bediening voor Luxaflex® Duette® en Plissé Shades. Hiermee zet je de lichtinval geheel naar je eigen hand door de raamdecoratie van onder of boven aan te passen. Kom langs en vraag onze adviseurs naar de deelnemende collecties.

50% korting op de 2e hor van Luxaflex®

Geniet ongestoord van frisse lucht met de horren van Luxaflex®. Profiteer tot en met 15 april van 50% korting op de 2e hor. Dat is nog eens een goede start van het voorjaar!

Ik wil persoonlijk interieuradvies op maat

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Other details
Vereist

Ik ga akkoord met het privacybeleid

Inschrijven nieuwsbrief